Cercar en aquest blog

diumenge, 24 de maig del 2020

Faves a la catalana (Mama)


Ingredients: 
faves petites desgranades (200g per persona)
cansalada del coll
botifarra negra
un brot de menta
un raget de vi ranci
ceba tendra
un pols de sucre
sal
oli d'oliva

Posar la cansalada tallada a tires en una cassola amb un raig d'oli d'oliva. Quan és rossa, afegir-hi la ceba tallada ben petita i deixar-la sofregir. Tirar-hi un brot de menta i les faves amb la sal corresponent, un pols de sucre i el vi ranci. Deixar-les coure amb la cassola ben tapada i molt poc foc. De tant en tant s'ha de sacsejar el contingut procurant que no s'agafi. Quan no falti gaire s'hi posen uns talls de botifarra negra a sobre. Si cal, hi podeu tirar una mica d'aigua.

Consells i variants:
  • la ceba ha de quedar toveta, no torrada.
  • els talls de botifarra negra (o bull) cal tallar-los gruixuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada