- 4 rodanxes de rap
- 4 rodanxes de orada (o altres peixos sense espines com ara turbot, llenguado, mero)
- 300 gr. de calamars nets i tallats a rodanxes
- 4 gambes
- 4 escamarlans
- 12 musclos
- 12 cloïsses
- 2 cebes trinxades
- 4 tomaquets trinxats
- 1 fulla de llorer
- 1 copa de vi blanc
- 1/2 litre de brou de peix
- Farina, oli, sal i pebre
- Per la picada: 2 grans d'all, uns brins de safrà i julivert, ametlles i avellanes
Brou de peix: es fa amb els caps del peix i una fulla de llorer. S'hi afegeix el brou d'obrir els musclos i les cloïsses al vapor.
Fer un sofregit concentrat amb la ceba, el tomàquet i la fulla de llorer.
Tirar-hi el vi i deixar-lo reduïr. Mullar-ho amb el brou de peix i dexar-ho bullir.
Afegir el peix (ja salat i fregit volta i volta). Si no es vol posar el brou normalment ja n'hi haurà prou amb el suc que farà el peix al afegir-lo al sofregit.
Afegir la picada i deixar que cogui uns minuts a foc suau, tot sacsejant la cassola.
Afegir-hi a l'últim moment els musclos i les cloïsses (ja oberts al vapor) i les gambes i els escamarlans fregits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada