Cercar en aquest blog

dissabte, 14 d’abril del 2012

Patates (María Jesus Gil de Antuñano - Premio Nacional de Gastronomía)

Puré de Patates: bullir millor amb pell (30 min) que a trossos (20 min) i el truco és deixar que un cop cuites amb foc molt baix es quedin seques, sense aigua. Mesclar amb oli d'oliva.


Patates fregides: que tinguin poc midó. Tipus blanques i millor velles. Posar-les en remull amb aigua i sal per que deixin anar midó. Assecar-les bé i coure-les amb oli (no ha d'estar molt calent). Treure-les i deixar-les escorrer bé. Just abans de servir es dauren en oli ben calent. Això permet tenir-les preparades abans.


Patetes al forn o microones: millor de polpa groga. Un truco pel microones és punxar-les per tal que no explotin. Per exemple es poden fer patates mitjanes, es renten (amb pell) i s'assequen. Es fan a màxima potència 3 min per cada banda. Un cop fetes es parteixen pel mig i s'amaneixen amb oli i sal i pebre rosa.


Mouse de patates amb micuit de foie i trufa: es fa un puré de patates amb gotes d'oli de trufa. Es barreja amb nata montada (ben freda) i clares a punt de neu. Es fa una salsa amb xalota i Pedro Ximenez. Es monta en una copa una llesca de foie micuit, el mouse, la salsa i a sobre llesquetes o ralladura de trufa.


Cachelos: rentades amb pell, es posen amb poca aigua (que just cobreixi les patates), molta sal i fulles de llorer. Un cop cuits, deixar-los a foc molt suau que es ressequin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada