Cercar en aquest blog

dissabte, 14 d’abril del 2012

Sarsuela de peix (Maria)

Ingredients per 4 persones:

  • 4 rodanxes de rap
  • 4 rodanxes de orada (o altres peixos sense espines com ara turbot, llenguado, mero)
  • 300 gr. de calamars nets i tallats a rodanxes
  • 4 gambes
  • 4 escamarlans
  • 12 musclos
  • 12 cloïsses
  • 2 cebes trinxades
  • 4 tomaquets trinxats
  • 1 fulla de llorer
  • 1 copa de vi blanc
  • 1/2 litre de brou de peix
  • Farina, oli, sal i pebre
  • Per la picada: 2 grans d'all, uns brins de safrà i julivert, ametlles i avellanes



Brou de peix: es fa amb els caps del peix i una fulla de llorer. S'hi afegeix el brou d'obrir els musclos i les cloïsses al vapor.


Fer un sofregit concentrat amb la ceba, el tomàquet i la fulla de llorer.
Tirar-hi el vi i deixar-lo reduïr. Mullar-ho amb el brou de peix i dexar-ho bullir.
Afegir el peix (ja salat i fregit volta i volta). Si no es vol posar el brou normalment ja n'hi haurà prou amb el suc que farà el peix al afegir-lo al sofregit.
Afegir la picada i deixar que cogui uns minuts a foc suau, tot sacsejant la cassola.
Afegir-hi a l'últim moment els musclos i les cloïsses (ja oberts al vapor) i les gambes i els escamarlans fregits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada