Cercar en aquest blog

dissabte, 10 de novembre del 2012

Mandonguilles (Maria)

Ingredients per 4 persones:
  • botifarra
  • 1 ou (o 2 en funció de la quantitat de botifarra)
  • un rajolí de llet
  • un rajolí de vi ranci
  • farina de galeta
  • canyella si les volem fer amb sèpia o bolets
  • all i julivert si els volem fer amb samfaina
  • farina 
  • sepia, bolets o verdura fer fer la samfaina
Desfer la botifarra (treure la carn del budell) i barrejar tots els ingredients en un plat o bol amb una forquilla. Ha de quedar amb la consistència adequada per a fer les mandonguilles. Per fer-ho més espes afegir farina de galeta, per fer-ho més esponjós afegir-hi llet.

Fer les boles i enfarinar-les. A mi no m'agraden gaire grans. Faig servir una cullereta per agafar la massa i amb les mans enfarinades li dono la forma rodona. Un cop té la forma s'enfarina la bola i es reserva. Cal fregir-les fins que quedin torradetes per tal que no es desfacin amb la salsa.

Samfaina / bolets

Sofregir en una cassola les verdures (ceba, pebrot, albergínia, carbassó, tomàquet). Es posen per aquest ordre talladetes a dauets. El tomàquet ha de ser pelat i també tallat a trossos enlloc de triturat. Els bolets s'hi poden afegir o es pot fer una salsa només amb ceba, bolets i tomàquet.

Quan afegim les mandonguilles hi posem si cal una mica de caldo o d'aigua i pastilla de caldo.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada