Cercar en aquest blog

dissabte, 10 de novembre del 2012

Rissoto amb ceps

Recepta creada a partir de proves de diferents receptes
 
Ingredients per 4 persones:
  • 400 gr d'arròs
  • 300 gr de ceps frescos o 30 gr de ceps secs
  • 150 gr de parmesano
  • 100 gr de mantega
  • 1.5 litres de caldo de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • sal i pebre
  • opcionalment hi podem afegir conill tallat petit

Si farem servir ceps secs cal posar-los en remull 1 hora abans. L'aigua la colem i l'aprofitarem per fer l'arròs afegint-la al caldo de pollastre.

Escalfar el cado en una olla i ratllar el parmesano ben finet.

Si volem afegir-hi conill cal posar-li sal i pebre i rostir-lo a la cassola on farem l'arròs amb una mica d'oli. Un cop està torradet el reservem.

Tallar la ceba fen fina i sofregir-la. Podem fer servir mantega o oli d'oliva verge. 

Tallar els ceps a làmines ben fines i tallar el grall d'all a trocets ben petits. Afegir-ho a la cassola i sofregir-ho.

Quan s'ha begut l'aigua dels bolets afegim l'arròs, ho barregem tot i sofregir-ho durant 5 minuts (si hem preparat conill el tornem a posar a la cassola). Afegir-hi el caldo bullint. La quantitat ha de ser una mica més que la que es posa normalment a l'arròs perquè ha de quedar una mica caldós. Si durant la cocció s'observa que en fa falta més el podem afegir.

Coure l'arròs durant 15 minuts. La primera meitat del temps a foc fort i la segona a foc suau. Comprovar el punt de cocció i si és correcte apaguem el foc. Millor que l'arròs quedi una mica dur.

Es barreja la mantega i el formatge, s'afegeix una mica de pebre negre i es rectifica el punt de sal. Deixar reposar uns 3 minuts abans de servir-lo.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada