Cercar en aquest blog

dissabte, 2 d’abril del 2016

Bacallà a la catalana (Maria)

Ingredients:
Morro de bacallà dessalat
Carxofes
Pesols
Ceba i tomàquet
Ous
Oli i sal

Es fregeix el bacallà a trossos. Es trien les carxofes, es fan a trossos i es fregeixen amb el mateix oli. Es cola l'oli de fregir el bacallà i les carxofes i se'n posa a la cassola per fer un sofregit de ceba i tomàquet (poc). 
S'hi afegeix l'aigua necessària i la sal i, quan bull, s'hi tiren els pèsols (si són congelats s'hi tiren al final) i, quan estan a mig coure, s'hi afegeixen les carxofes i el bacallà. Quan ja està quasi a punt, s'hi afegeixen els ous durs partits per la meitat.

A Vallcebre el Divendres Sant es fa: BACALLÀ AMB OUS ESTERNATS (durs i fets a miques)

Es fa com l'anterior recepta, però, en lloc de carxofes i pèsols, s'hi posen panses i els ous durs esmicolats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada