Cercar en aquest blog

dissabte, 2 d’abril del 2016

Fricandó (Maria)

Ingredients:

Bistecs, de vedella o carn magra
Ceba i tomàquet
Bolets (moixernons o camagrocs)
Suc de llimona
Canyella, sal
Ramet d'herbes (llorer, farigola, orenga)
Oli
Ratafia
Ametlles torrades


Es preparen els bistecs primets de vedella o carn magre amb canyella i suc de llimona, una hora abans de cuinar-los. 
Es posa oli en una cassola i es fregeix la carn volta i volta. Es treu la carn de la cassola i amb el mateix oli es fa un sofregit de ceba i tomàquet. S'hi tiren els bolets, moixernons, ( jo ho faig amb camagrocs) i es fan sofregir una mica. Després s'hi tira el suc dels bolets, la carn, amb el suc que hagi desprès i un gotet de vi (jo hi poso ratafia) i un ramet d'herbes (llorer, farigola, orenga). Es deixa que s'evapori l'alcohol, s'hi afegeix aigua que ho cobreixi i es deixa al foc baix una horeta, mirant que no hi falti líquid. 
Es rectifica de sal i s'hi pot afegir una picada d'ametlles torrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada