Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de juliol del 2011

Recepta de pa amb Thermomix (Tina)

Ingredients massa
600 gr de farina (200 gr de farina integral i 400 gr de farina de força)
350 ml d'aigua
1 sobre de llevat en pols per a fer pa
1/2 cullerada de sucre
1 i 1/2 culleradetes de sal

Pa de llavors
1 cullerada de llinasa
1/2 cullerada de llavors de rosella

Pa de nous
40 gr de nous picades amb un morter
60 gr de panses de corint


Fem  la massa amb la Thermomix. Es posa l'aigua al recipient amb la sal, el sucre i es programa 2 minuts a Tª 37º i velocitat 2. Afegir la llevadura i barrejar durant uns segons. Afegir la farina i els altres ingredients (llavors, nous ...). Barrejar durant 15 o 30 seg a velocitat 6. Amasar amb la velocitat Espiga 2 min 30 seg.

Preparar una plata del forn amb paper de plata i untem el paper de plata amb oli. Hi espolsem una mica de farina. Per treure la massa de la màquina posem una mica de farina al recipient i engeguem a velocitat Espiga de manera que faci una sola volta. Quan es para de moure parem la màquina. D'aquesta manera la massa es desprèn més facilment del recipient.

La posem sobre una superfície neta on em espolsat farina i donem forma al pa.  Si volem fer un pa rodó fem una bola. Si volem fer panets o barres hem de fer un cilindre i tallar-lo a la mida que volguem. Cal tapar el pa per tal que no es resequi la massa. El millor és un drap humit.

Deixem que dobli el volum de la massa. Normalment el deixo 1 hora i aleshores encenc el forn a 220º i espero a que estigui calent per posar el pa a dins. Per tant el deixo creixer més o menys 70 min. Va bé de tant en tant remullar la superfície de la massa, però si no es fa també queda bé. Per tal que la crosta quedi millor poso un bol amb aigua dins del forn.

Va bé aprofitar i coure 2 pans al mateix moment (2 masses de la Thermomix) per aprofitar que hem engegat el forn. El pa es conserva bé i a més si es congela un cop està fred al descongelar està perfecte.

1 comentari:

  1. M'he deixat de dir que al pa de nous poso més sucre i menys sal:
    1 cullerada de sucre
    1 culleradeta de sal

    ResponElimina