Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de juliol del 2011

Tè amb menta (Ibrahim)

Es fa bullir aigua
A la tetera es posa 2 cullerada de tè vert. Hi ha dos tipus de tè vert, el que cal rentar i el que no. Es renta per treure l'amargor. Per fer-ho s'aboca 1 vas d'aigua (el vas és el típic del Marroc bastant petit, com un vas de tallat) i es llença l'aigua. Es fa un o dos cops (ara no ho recordo)
Després s'aboca l'aigua bullent a la tetera i es posa la tetera al foc suau, per deixar bullir el tè. Està quan fa bombolles i al abocar una mica de tè a un vas ja es veu el color fosc habitual.
Es treu la tetera del foc i es posa un ram de menta fresca i a sobre uns terrons de sucre (per enfonsar la menta). S'hi posa bastant de sucre i fan servir uns terrons molt grans. L'Ibrahim va posar 3 terrons per a una tetera per a quatre persones. Jo crec que cada terró feia uns 8 terrons dels petits que tenim per aquí.
Al cap d'un minut ja es pot servir, i es fa caure el tè d'una certa alçada (com la sidra).

A l'hivern l'Ibrahim diu que enlloc de menta hi posen absenta (l'herba no el licor) i salvia. Que es veu que la menta fa sensació de fred.

Fez 4 de Juliol de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada