Bacallà a la catalana (Mama)
Origen: Art de ben menjar
Ingredients per a 4 persones
400g de morro de bacallà
½ kg de pèsols
2 ous
2 escarxofes
1 tomàquet
1 ceba
Oli i sal
Es fa fregir el bacallà enfarinat a trossos. A la cassola es fa un sofregit de ceba trinxada, el tomàquet pelat i tallat a trossos, i s'hi afegeix l'aigua necessària i la sal. Es posa a bullir, s'hi tiren els pèsols i, quan estan a mig coure, s'hi afegeix el bacallà fregit i les carxofes prèviament cuites en quatre trossos, i després enfarinades i fregides. Un quart abans de servir-se s'hi posaran els dos ous durs partits de dalt a baix per la meitat.
Consells i variants:
- Es cola l'oli de fregir el bacallà i les carxofes i se'n posa a la cassola per fer un sofregit de ceba i tomàquet (poc)
- Els pesols si són congelats s'hi tiren al final
- A Vallcebre el Divendres Sant es fa: BACALLÀ AMB OUS ESTERNATS (durs i fets a miques). Es fa com l'anterior recepta, però, en lloc de carxofes i pèsols, s'hi posen panses i els ous durs esmicolats
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada