Cercar en aquest blog

dilluns, 12 de setembre del 2022

Causa limeña amb tonyina (Internet adaptada)

 Ingredients: 

Causa: 1 Kg de patates (de bullir) · 1 llima · pasta ají amarillo o salsa d’ají · 1/2 pebrot verd (opcional) · sal · olí verge oliva

Farcit: tonyina · mahonesa o sojanesa · 1 tomàquet · 1 aguacate · 2 ours durs · olives negres o olivada negra

Bullir les patates amb pell. Posar una olla amb aigua i unes cullerades de sal. Netejar les patates i posar-les a l´olla quan ja bull l´aigua. Coure a foc fort fins que siguin cuties (uns 25 min). Punxar-les per comprovar la cocció. Pelar-les i xafar-les quan són calentes. A la mateixa olla es poden coure els ous durs amb les patates (només 9 o 10 min)

Opcional: fregir el pebrot verd, triturar amb la batedora i olí d´oliva. Colar. Queda un olí verd.

Preparar la causa barrejant la patata, el suc de mitja llima, una cullerada de pasta d´ají, sal i olí. Ha de quedar una pasta fina. Jo ho he fet amb la Thermomix.

Pel farcit barrejar la tonyina esmicolada i la mahonesa. Tallar el tomàquet a rodanxes. Tallar l’aguacate a llesques fines. Tallar els ours durs a rodanxes (es pot untar amb olí el ganivet per evitar que s’enganxi el rovell).

Amb un timbal es posa primer una capa de patata (1 cm aprox.), unes rodanxes de tomàquet, salpebrar, una capa d´aguacate, una mica de mahonesa, una capa d´ou dur, una capa de patata (més fina).

Decorar amb una mica de mahonesa, d’ou dur i olives negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada