Cercar en aquest blog

diumenge, 11 de novembre del 2012

Conill amb Llenegues


Recepta creada a partir dels consells de la meva mare Maria i del "Corpus de la Cuina Catalana"

Ingredients:

1 conill
un grapat de llenegues
1 ceba gran
llorer
una copeta de vi ranci
oli, sal i pebre 
per la picada: 
2 alls
julivert
un grapadet d'ametlles



Netejar les llenegues amb un raig d'aigua i els dits per treure-li la pinassa i la terra. Amb un ganivet netejar el peu tor rascant-lo. Escorrer i deixar en un plat amb sobre un tros de paper de cuina per eixugar l'aigua. Si són grans tallar-les a quarts un cop netes i eixutes.

Salpebrar el conill trossejat i rossejar-lo en una cassola amb oli i el llorer. Reservar.

Tallar la ceba a trossos i tirar-la a la cassola, al cap d'un parell de minuts afegir-hi el conill.

En una paella amb una mica d'oli sofregir les llenegues un parell de minuts, amb sal i després tirar-ho tot a la cassola. També es poden afegir les llenegues directament a la cassola però si es passen per la paella agafen millor la sal i no aporten tanta aigua al conill.

Deixar que cogui tot junt a foc moderat una hora aproximadament. Quan ja estigui fet afegir-hi la picada que farem amb els ingredients, unes cullerades del suc del conill i el turmix. Si hi ha poc suc podem fer la picada amb aigua. Deixar coure uns 10 minuts més. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada