Cercar en aquest blog

diumenge, 15 de març del 2015

Tripa (Maria)

2 kg de tripa
Cap (una llesca)
Xoriço (una mica)
2 cebes grosses
alls (1 gra)
vi ranci (1 rajet)
4 o 5 tomàquets de pera
ramet d'herbes (llorer, farigola, ...)
1 pebrot vermell
Maggi
Pebre picant o de caiena

Tallar la tripa a quadradets i rentar-la bé! Escórre-la
Tallar la ceba fina. Tallar el pebrot a quadradets petits.
Posar la ceba i el pebrot en una cassola amb oli i fer-ho sofregir. Afegir-hi l'all.
Afegir-hi la tripa i deixar que es cogui una mica a foc viu.
Després abaixar le foc al mínim i deixar que tregui aigua.
Afegir-hi el ramet d'herbes, el xoriço, el caldo Maggi i el pebrot de Caiena i el vi ranci.
Deixar que cogui una estoneta fins que s'hagi begut una mica l'aigua que fan les tripes.
Afegir-hi el tomàquet trinxat i deixar-ho coure amb foc baix fins que les tripes siguin cuites i la salsa estigui lligada i espessa.
Si es vol es pot posar en una plata del forn i gratinar-ho posant-hi una mica de julivert trinxat per sobre (jo no ho faig)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada